torstai 10. helmikuuta 2011

Tulvadirektiivi

Kun kurssin viime tunti kului sujuvasti SketchUpiin tutustuessa eikä siitä viitsi mitään oppimispäiväkirjaa kirjoittaa, otin asiakseni avata hakukoneen ja etsiä tietoa hulevesistä ja niihin liittyvistä asioista.
Eipä mennyt minuttiakaan, kun vastaan tuli jo Eu direktiiveineen. Tulvadirektiivi. Tarkemmin sanottuna hulevesitulvariskien direktiivi. Se velvoittaa kunnat arvioimaan tulvariskinsä. Sekä nimeämään mahdolliset hulevesitulvariskialueet.Lisäksi kuntien on mietittävä suunnitelmat valmiiksi, jos tulva tulee.
Analyysi on tehtävä kuuden vuoden välein, mutta joka tapauksessa 2018.
Lue lisää: http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=25586&lan=fi

5 kommenttia:

  1. Mistäpä ei EU-direktiiviä olisi... Tuliko vastaan tietoa, kuinka moni kunta on tällaisen selvityksen tehnyt?

    VastaaPoista
  2. Kuinkahan selvitys vaikuttaa esimerkiksi omakotitalon omistajan vakuutusmaksuihin tai ylipäätänsä vakuutuksen saamiseen jos sattuu asumaankin tulvariskialueella?

    VastaaPoista
  3. 254 kuntaa oli vastannut kyselyyn hulevesitulvista. Kysymykseen "Onko kunnassanne tehty hulevesistrategia, hulevesien hallintasuunnitelma, hulevesiohjelma tms.?" yli 80% vastasi Ei.

    Mikko: mielenkiintoinen kysymys. Koetetaan selvittää...

    VastaaPoista
  4. Oliko Lahti mukana 254:ssä tai 80 %:ssa?!

    VastaaPoista
  5. Ei saanut selvää suoraan ko tilastosta, mutta googlettamalla vaikuttaa, että joku on ainakin joitain alueita setvinyt opinnäytteenään. Ehkä.

    VastaaPoista